Frużelina porzeczkowa

  • wyświetlono: 1180 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Frużelina - owoce w żelu. Wyglądem przypomina kisiel, jest jednak bardziej błyszcząca, a konsystencją jest zbliżona do tężejącej galaretki. Doskonały dodatek do każdego deseru - lodów, panna cotty, gofrów, naleśników, serników..

naKońcuJęzyka
  • 30min

Składniki

składniki na 3 słoiki o poj. 350 ml

1 kg porzeczki czerwonej
1 galaretka
1 cukier żelujący około 170 g

Sposób przygotowania przepisu:

Frużelina porzeczkowa

  • image-0877jtc1. Porzeczki gotujemy około 10 min. aż puszczą sok ale zachowają jeszcze swój kształt.
    Odstawiamy garnek na bok dodajemy galaretkę i cukier żelujący i dokładnie mieszamy.
    Przekładamy do słoików i mocno zakręcamy...
    Do garnka nalewamy wody i podgrzewamy delikatnie, gdy woda będzie juz ciepła ale nie gorąca wkładamy nasze słoiki pokrywkami do dołu i gotujemy około 10 min.

Porady

Proszę zwrócić uwagę że przepis nie zawiera cukru ja nie lubie ale wy jak najbardziej możecie go dodać...

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zyciesezonowe_przysmakigalaretkaporzeczkidżemprzetwory owocowe

Komentarze

Podobne przepisy

Frużelina z borówki amerykańskiej

Dodane przez: alaaa

Frużelina z borówki amerykańskiej

Frużelina z borówki to świetny...

Frużelina wiśniowa

Dodane przez: anamarisworld

Frużelina wiśniowa

Frużelina wiśniowa - Idealna do...

Frużelina owocowa

Dodane przez: akrobatka22

Frużelina owocowa

Mroźne, zimowe popołudnie i ogromna...

frużelina

Dodane przez: Anitka0804

Frużelina malinowa

Pyszna, aksamitna i pachnąca frużelina...

image-1nksdct

Dodane przez: LenaGotuje

Frużelina wiśniowa

Frużelinę wiśniową możemy użyć...

Frużelina truskawkowa

Dodane przez: anemon

Frużelina truskawkowa

Duże kawałki truskawek zatopione...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE