Frużelina Jagodowa

0 (0 ocen)

  • 35 min

Polecam zrobić sobie samodzielnie taką frużelinę jest idealna do wszystkiego do pieczenia, do wypieków, naleśników, gofrów oraz do wyjadania prosto ze słoiczka ;)

  • 35 min

Składniki:

  • 1 kg jagód
    40 dag cukru
    1/2 opakowania żelfiksu 3:1 bez cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Gofry Przetwory Naleśniki

Frużelina jagodowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody przebrać i umyć. Przesypać do garnka i połączyć z żelfiksem i zagotować. Dodać cukier i ponownie zagotować, gotować 3 minuty. Słoiczki wyparzamy. Gorącą frużelinę przekładamy do wyparzonych słoiczków. Brzegi słoiczków smarujemy białkiem i zakręcamy. Przewracamy do gory dnem na ok.20 minut. Odstawiamy do piwniczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Jagody Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować