Frużelina czereśniowa z miodem

4.5 (171 ocen)

Zaskakująco pyszna!

Składniki:

  • 0,7 kg czereśni
    Cytryna
    3 łyżki miodu akacjowego
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Frużelina czereśniowa z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czereśnie umyć dokładnie, osączyć na durszlaku. Usunąć ogonki i pestki (ja usuwałam pestki naciskając czereśnie palcami, pomagając sobie nożykiem). Owoce wrzucić do rondla, dodać 3 łyżki miodu, zagotować.

    Cytrynę wyszorować, sparzyć, osuszyć. Zetrzeć skórkę z całej cytryny. Dodać do czereśni i zamieszać. Smażyć na małym ogniu aż sok w połączeniu z miodem zgęstnieje.

    Można na gorąco nałożyć do wyparzonych słoik i zakręcić szczelnie. ja wystudziłam i nałożyłam do zamykanego słoiczka. Przechowuję w lodówce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować