Frużelina czereśniowa pasteryzowana

  • wyświetlono: 154 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Wspaniały dodatek do ciast, gofrów i deserów.

Magster
  • 6 porcje
  • 240min
  • Łatwy

Składniki

2 kg czereśni wypestkowanych
20 dag cukru
1 łyżka soku z cytryny
100 ml wody
3 łyżki mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania przepisu:

Frużelina czereśniowa pasteryzowana

  • 1. Umyte i wypestkowane czereśnie przełożyć do garnka i zasypać cukrem. Pozostawić na kilka godzin (ok. 2 godziny) aż owoce puszczą sok.
  • 2. Garnek postawić na wolnym ogniu i podgrzewać do zagotowania co jakiś czas mieszając. Owoce gotować ok. 19-15 minut. Mąkę rozmieszac z wodą i dodać do owoców. Dodać również sok z cytryny.
  • 3. Fuzeline nakładać do wcześniej przygotowanych słoików. Pasteryzowac przez ok. 10 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latodeseryowocePrzetworyCzereśniedodatek do deserówFrużelina czereśniowa

Komentarze

Podobne przepisy

Frużelina wiśniowa

Dodane przez: kuchniamaryny

Frużelina wiśniowa

Frużelina wiśniowa to świetny dodatek...

Frużelina borówkowa

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Frużelina borówkowa

Zapraszam na smakowitą frużelinę...

Malinowa frużelina

Dodane przez: Jaga85

Malinowa frużelina

Przygotowaną frużelinę wykorzystuje...

Frużelina porzeczkowa

Dodane przez: danusia19671

Frużelina porzeczkowa

Kiedyś robiłam tylko soki lub dżemy...

Pomidory pasteryzowane

Dodane przez: JOANNA 55a

Pomidory pasteryzowane

Zimą bardzo przydatne

Dynia pasteryzowana

Dodane przez: Sorensen

Dynia pasteryzowana

Pięknie wygląda w słoikach, a jeszcze...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE