Frużelina czereśniowa pasteryzowana

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wspaniały dodatek do ciast, gofrów i deserów.

  • 4 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg czereśni wypestkowanych
    20 dag cukru
    1 łyżka soku z cytryny
    100 ml wody
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Dodatki

Frużelina czereśniowa pasteryzowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i wypestkowane czereśnie przełożyć do garnka i zasypać cukrem. Pozostawić na kilka godzin (ok. 2 godziny) aż owoce puszczą sok.
  • 2. Garnek postawić na wolnym ogniu i podgrzewać do zagotowania co jakiś czas mieszając. Owoce gotować ok. 19-15 minut. Mąkę rozmieszac z wodą i dodać do owoców. Dodać również sok z cytryny.
  • 3. Fuzeline nakładać do wcześniej przygotowanych słoików. Pasteryzowac przez ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować