Frużelina czereśniowa pasteryzowana

  • wyświetlono: 163 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Wspaniały dodatek do ciast, gofrów i deserów.

Magster
  • 6 porcje
  • 240min
  • Łatwy

Składniki

2 kg czereśni wypestkowanych
20 dag cukru
1 łyżka soku z cytryny
100 ml wody
3 łyżki mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania przepisu:

Frużelina czereśniowa pasteryzowana

  • 1. Umyte i wypestkowane czereśnie przełożyć do garnka i zasypać cukrem. Pozostawić na kilka godzin (ok. 2 godziny) aż owoce puszczą sok.
  • 2. Garnek postawić na wolnym ogniu i podgrzewać do zagotowania co jakiś czas mieszając. Owoce gotować ok. 19-15 minut. Mąkę rozmieszac z wodą i dodać do owoców. Dodać również sok z cytryny.
  • 3. Fuzeline nakładać do wcześniej przygotowanych słoików. Pasteryzowac przez ok. 10 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latodeseryowocePrzetworyCzereśniedodatek do deserówFrużelina czereśniowa

Komentarze

Podobne przepisy

Ogórki konserwowe bez pasteryzowania

Dodane przez: Skotka

Ogórki konserwowe bez pasteryzowania

Ogórki konserwowe własnoręcznie...

grzyby

Dodane przez: magda28

Grzyby pasteryzowane

Grzybki pasteryzowane są dobre...

image-14gddv8

Dodane przez: Marica738

Frużelina jagodowa

Pyszna frużelina czyli owoce w...

Frużelina wiśniowa

Dodane przez: kuchniamaryny

Frużelina wiśniowa

Frużelina wiśniowa to świetny dodatek...

Frużelina borówkowa

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Frużelina borówkowa

Zapraszam na smakowitą frużelinę...

Frużelina porzeczkowa

Dodane przez: danusia19671

Frużelina porzeczkowa

Kiedyś robiłam tylko soki lub dżemy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE