Frużelina borówkowa

4.43 (180 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna, idealna do naleśników lub gofrów.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • borówka amerykańska 1 kg,
    cukier 1 szk,
    cukier waniliowy 2 łyżki,
    mąka ziemniaczana 3 łyżeczki,
    żelatyna 4 łyżeczki,
Wystaw ocenę:

4.43 (180 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Frużelina borówkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Borówki umyć i przełożyć do garnka. Zasypać cukrem i cukrem waniliowym, wymieszać. Gotować na małym ogniu przez 5 minut. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z niewielką ilością zimnej wody, dodać do borówek i zagotować. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wodzie, wlać do borówek, wymieszać i zdjąć z ognia. Gorącą frużelinę przełożyć do wyparzonych słoików. Słoiki zakręcić i odwrócić do góry dnem do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fruzelina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować