Frittata ze spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser żółty zetrzeć na tarce. Cebulę i marchew umyć, obrać i drobno posiekać. Na dużej patelni podgrzać 2 łyżki oliwy. Usmażyć warzywa, a gdy będą miękkie, dodać mięso i podgrzewać, aż mięso ściemnieje. Następnie dodać pomidory, doprawić solą, pieprzem i gotować na średnim ogniu przez 10 min, co jakiś czas mieszając.
W dużym garnku zagotować osoloną wodę, ugotować makaron al dente. Odcedzić i przełożyć na patelnię z sosem mięsnym. Całość wymieszać i odstawić. Gdy sos wystygnie, dodać jaja, posiekaną natkę i ser. Wszystko starannie wymieszać.
Formę do pieczenia o śr. 28 cm i bokach wysokości 5 cm posmarować odrobiną oliwy. Przełożyć do niej masę makaronową i wyrównać powierzchnię. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i zapiekać przez 20 min, aż potrawa się zetnie i skruszeje.
Komentarze