Frittata ze słodkimi ziemniakami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jeden z moich ulubionych przepisów

  • 30 min

Składniki:

  • 6 dużych jaj
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1 mała cebula
    2 łyżeczki soli morskiej
    1 średniej wielkości słodki ziemniakó, pokrojony w bardzo cienkie plasterki
    100 g włoska kapusta, poszatkowanej
    3 gałązki świeżej szałwii
    4 łyżki koziego sera
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Frittata ze słodkimi ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzej piekarnik do 230oC.
    W średniej misce ubij jajka.
    Rozgrzać patelnię na średnim ogniu, dodać oliwy z oliwek, cebulę i szczyptę soli.
    Dusić, stale mieszając, aż cebula zacznie robić się brązowa, około 3-5 minut.
    Dodać kapustę, ziemniaki i dusić przez kolejne 3 minuty.
    Ściągnąć wszystko z patelni na talerz i odstawić.

    frittata
    Używając tej samej patelni, dodać jajka i smażyć na średnim ogniu przez około 5 minut, aż jaja się lekko zetną. Dosypać ziemniaki, kapustę i rozmaryn.
    Wstawić patelnię do piekarnika i piec przez około 5-10 minut, aż jajka się zetną i wyrosną.
    Na 2 minuty przed końcem pieczenia posypać górę kozim serem i świeżą szałwią.
    Wyjąć z piekarnika. Podawać od razu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bataty (słodkie ziemniaki) Jajka Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować