Frittata z ziemniakami i białymi szparagami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polecam szybkie danie obiadowe.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • •4 ziemniaki ugotowane ( np. poprzedniego dnia )
    •150 g boczku wędzonego surowego
    •4 jajka
    •pieprz młotkowany z kolendra
    •sól
    •białe szparagi ( te są bardzo delikatne )
    •pomidorki
    •2 łyżki posiekanego koperku
    •natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Frittata

Frittata z ziemniakami i białymi szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane ziemniaki pokroić w talarki. Mogą być z poprzedniego dnia. Na patelni przesmażyć pokrojony w kostkę boczek. Dodać ziemniaki i smażyć, aż się zrumienią.

    Jajka roztrzepać w miseczce z dodatkiem soli i pieprzu. Wylać na patelnię . Na wierzchu ułożyć czyste , osuszone szparagi i pomidorki.

    Przykryć patelnię i podgrzewać na wolnym ogniu, aż jajka całkowicie się zetną. Posypać koperkiem i natką. Podawać ciepłe. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować