•4 ziemniaki ugotowane ( np. poprzedniego dnia )
•150 g boczku wędzonego surowego
•4 jajka
•pieprz młotkowany z kolendra
•sól
•białe szparagi ( te są bardzo delikatne )
•pomidorki
•2 łyżki posiekanego koperku
•natka pietruszki
Frittata z ziemniakami i białymi szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotowane ziemniaki pokroić w talarki. Mogą być z poprzedniego dnia. Na patelni przesmażyć pokrojony w kostkę boczek. Dodać ziemniaki i smażyć, aż się zrumienią.
Jajka roztrzepać w miseczce z dodatkiem soli i pieprzu. Wylać na patelnię . Na wierzchu ułożyć czyste , osuszone szparagi i pomidorki.
Przykryć patelnię i podgrzewać na wolnym ogniu, aż jajka całkowicie się zetną. Posypać koperkiem i natką. Podawać ciepłe. Smacznego.
Komentarze