FRITTATA Z OWOCAMI MORZA, CUKINIĄ I RUCOLĄ

0 (0 ocen)

  • 30 min

Coś dla smakoszy frutii di mare .......

  • 30 min

Składniki:

  • 150 g mieszanki owoców morza 1 ząbek czosnku
    1 mała cukinia / pokrojona w plastry/ 2 łyżki masła
    duża garść rucoli sól, pieprz
    1 duży pomidor
    8 jaj
    50 ml śmietany 30 %





Frittata z owocami morza, cukinią i rucolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pyszna Frittata.......... 1. Na patelni rozpuścić masło , dodać cukinie i smażyć 4-5 minut aż się zarumieni z obydwu stron .Na 3 minuty przed końcem smażenia dodać czosnek i owoce morza. Doprawić solą i pieprzem do smaku.Wszystko przełożyć na okrągłą foremkę silikonową lub do tarty.Jajka ubić lekko ze śmietaną doprawić solą i pieprzem. Pomidor pokroić w plastry.Na cukinię i owoce morza położyć rucolę .wylać jajka ze śmietaną ułożyć na wierzchu pokrojone pomidory.Piec w dobrze nagrzanym piekarniku 210 * C ok 20 minut aż frittata się zetnie i zarumieni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy