Frittata z wędzonym łososiem

4.33 (6 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Samo dobro na śniadanko. Jajka, rybka, warzywa. Polecam.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 duże jajka
    2 łyżki tawogu z wiaderka
    80 g łososia wędzonego
    3 łyżki posiekanego szczypioru
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól do smaku
    łyżka oleju rzepakowego
    50 g tartego parmezanu
    6 małych pomidorków
    kilka liści roszponki lub szpinaku
Wystaw ocenę:

4.33 (6 ocen)

Zobacz również:

Frittata

Frittata z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka roztrzepać z twarożkiem. Dodać szczypior, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku oraz poszarpane kawałki łososia.
    Masę wylać na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
    Przykryć i smażyć na minimalnym ogniu do całkowitego ścięcia się jajek.
    Posypać parmezanem i jeszcze chwilę potrzymać pod przykryciem, żeby ser się rozpuścił.
    Przełożyć na talerz. Dodać pokrojone małe pomidorki i liście roszponki lub szpinaku. Posolić pomidorki.
    Zajadać, smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować