Frittata pieczarkowa z pietruszką

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Frittata - jak każda - jest łatwa do zrobienia i smaczna dla podniebienia, w miesiącach letnich doskonale nadaje się na obiad w ogrodzie.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • GłóWNE::
    - pieczarki (u mnie brązowe): 500 gramów
    - ser żółty (ostrzejszy, starty): 70 gramów
    - ser żółty (ostrzejszy, starty): 30 gramów
    - jajka (duże, organiczne): 10 sztuk
    - olej do smażenia: 3 łyżki
    - sól morska: 2 łyżeczki
    - pieprz kolorowy: 1 łyżeczka
    - cebula (duża): 1 sztuka
    - natka pietruszka: 1 pęczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko Ser

Frittata pieczarkowa z pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Frittata pieczarkowa z pietruszką 1. Pieczarki pokroić na plasterki, cebule dowolnie i podsmażyć.
  • 2. W międzyczasie: rozbić jajka do dużej miski, energicznie rozbić trzepaczką rózgową.
  • 3. Następnie dodać 70 gramów sera, przyprawy i pietruszkę. Wymieszać. Masę jajeczną i wylać na pieczarki.
  • Frittata pieczarkowa z pietruszką 4. Smażyć na średnim gazie przez ok.10 minut albo do momentu aż się zetnie, będzie widać.
  • 5. W połowie, posypać resztą sera i poczekać aż stanie się złoty. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować