Frittata orientalna

0 (0 ocen)

  • 20 min

Połączenie kuchni włoskiej i orientalnej

  • 20 min

Składniki:

  • 3 jajka
    kilka grzybów mun
    2 dymki
    kawałek cukinii
    1 łyżka kiełków soi w zalewie
    2 łyżki sosu teryiaki
    1 łyżka sosu chili czosnkowego
    pieprz, curry

    dodatkowo:
    kilka plasterków pomidora, szczypiorek

Frittata orientalna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywa w sosie teryiaki 1. Grzyby mun namoczyć. Cukinię pokroić, podsmażyć, obsypać curry, dodać kiełki i pokrojone grzyby mun. Warzywa zalać sosem teryiaki.
  • Frittata na patelni 2. Jajka roztrzepać, dodać sos chili i posiekaną dymkę. Jajka wylać na patelnię. Kiedy się podsmażą przewrócić frittatę za pomocą talerza lub pokrywki. Po usmażeniu złożyć na pół, udekorować pomidorem i szczypiorkiem. Posypać świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy