Frittata makaronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię umyć, pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Boczek pokroić w paseczki. Makaron gotować ok. 6-7 minut, tak by pozostał lekko twardy. Odcedzić, dokładnie osączyć. Przełożyć do dużej miski i wymieszać z parmezanem. Dodać cukinię, cebulę, boczek, natkę i 2 łyżki oliwy, wymieszać ostudzić. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem, wlać do makaronu, wymieszać. Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy. Wlać masę jajeczną, smażyć na średnim ogniu ok. 5 minut, aż spód się zetnie. Podsmażony omlet wstawić po nagrzanego piekarnika i dopiec na opcki grill. Ftittatę pokroić na 4 części i podawać.
Komentarze