Frittata ze szparagami i rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szparagi nadają się nie tylko do zupy czy kruchej tarty, korzystajmy z sezonu i delektujmy się smaczną fritattą –to propozycja na leniwe niedzielne śniadanie, zajmuje prawie tyle czasu co smażenie zwykłej jajecznicy, bogactwo smaków i aromatów.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 sztuk zielonych szparagów
    Kawałek pora
    ½ cukinii
    ½ czerwonej papryki
    1 ząbek czosnku
    1 pęczek rzodkiewki
    1 pęczek cienkiego szczypiorku
    4 jajka
    100 ml mleka
    sól morska do smaku
    Świeżo mielony pieprz do smaku
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Jajko Śniadanie

Frittata ze szparagami i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażymy 1. Szparagi opłukać pod bieżącą wodą, oderwać zdrewniałe końce, gotować 5 minut w osolonym wrzątku, odcedzić pokroić na kawałki, por, wydrążoną paprykę oraz umytą rzodkiewkę pokroić, ząbek czosnku przecisnąć przez praskę.
    Na petalni rozgrzać niewielką ilość oleju, wrzucić czosnek oraz warzywa , podsmażyć do momentu aż zmiękną, dodać szparagi, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
  • jajka 2. Jajka zmiksować z mlekiem na jednolitą masę,
  • zalewamy jajkami 3. zalać warzywa na patelni, posypać szczypiorkiem , smażyć na wolnym ogniu do momentu aż wierzch się zetnie. Podawać od razu.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować