Fritatta z kalafiorem, cukinią i czosnkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kalafiorowa fritatta czyli świetny pomysł na obiad w upalny dzień

  • 20 min

Składniki:

  • 4 jajka
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    3 łyżki cukinii pokrojonej w kostkę
    4 łyżki różyczek kalafiora + 1 łyżka do dekoracji
    3 szczypty suszonej bazylii
    szczypta ostrej papryki w proszku
    1 ząbek czosnku
    4 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Fritatta z kalafiorem, cukinią i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. Na oliwie, na patelni odpowiedniej do wstawienia do piekarnika, podsmażamy cukinię z czosnkiem i różyczkami kalafiora. Do miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt i sól, roztrzepujemy jajka widelcem. Gdy warzywa będą al dente dodajemy suszoną bazylię oraz ostrą paprykę i sól do smaku, mieszamy. Wlewamy masę jajeczną, czekamy 2-3 minuty, a następnie wkładamy na 10-15 minut do piekarnika. Gotowe danie dekorujemy świeżymi różyczkami kalafiora, podajemy na ciepło lub na zimno, świetnie smakuje z ciabattą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Czosnek Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować