Fritata paprykowo-pomidorowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Smaczny i szybki obiad

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 3 białe papryki
    3 pomidory
    2 łyżki oliwy
    4 jajka
    50 g sera żółtego
    1 opakowanie serka topionego
    1 łyżeczka masła
    3 łyżki natki pietruszki
    zioła prowansalskie
    sól, pieprz
    3 łyżki śmietany
    30 dag. szynki
    100 ml. wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki Ser

Fritata paprykowo-pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę pokroić i podsmażyć na maśle. Osobno podsmażyć pokrojona w kostkę paprykę. Pomidory pokroić w kosteczkę. Ser zetrzeć. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem, dodać natkę pietruszki. Serek topiony rozmieszać z wodą, dodać śmietanę. Dodać serek do masy jajecznej. Na spód brytfanny posmarować oliwę, następnie szynkę, paprykę, pomidora. Wszystko zalać sosem jajecznym. Potrzepać ziołami prowansalskimi. Włożyć do piekarnika na ok. 30 min. w 180 *C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pomidor Sery Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować