FRANKFURTERKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

4.5 (160 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To propozycja na przykład na ciepłe śniadanie. Oczywiście zamiast frankfurterek można wykorzystać parówki lub inne kiełbaski.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - frankfurterki (mogą być także parówki lub inne cienkie kiełbaski): 8 sztuk
    - ciasto francuskie: 1 sztuka
    - ser żółty (cienkie plasterki): 8 sztuk
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Frankfurterki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto pokroić na 8 pasków.
  • 2. Każdą kiełbaskę owinąć paskiem ciasta i ułożyć na blaszce.
  • 3. Na wierzch położyć kawałki sera.
  • 4. Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kiełbasa Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować