Francuskie zawijasy z czekoladą

3 (1 ocen)

Intensywnie czekoladowe, francuskie zawijasy z wyczuwalną nutą orzechów. Idealny przepis, gdy nie mamy czasu na przygotowanie czegoś słodkiego. Na pewno się sprawdzi :D Polecam!

Składniki:

  • 375g. ciasta francuskiego
    1 mleczna czekolada
    2 łyżki mleka
    1 roztrzepane jajko do posmarowania
    3 łyżki zmielonych orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Francuskie zawijasy z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować rozpuszczoną w mleku i przestudzoną czekoladą. Posypać zmielonymi orzechami. Ciasto złożyć wzdłuż krótszego boku. Wykrawać paski o szerokości około 2cm. Każdy skręcić w spirale, a następnie w ślimaczka. Posmarować roztrzepanym jajkiem. . Piec w 200st.C około 20-25 minut na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wyjąć i ostudzić na kratce. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować