Intensywnie czekoladowe, francuskie zawijasy z wyczuwalną nutą orzechów. Idealny przepis, gdy nie mamy czasu na przygotowanie czegoś słodkiego. Na pewno się sprawdzi :D Polecam!
Składniki:
375g. ciasta francuskiego
1 mleczna czekolada
2 łyżki mleka
1 roztrzepane jajko do posmarowania
3 łyżki zmielonych orzechów włoskich
Francuskie zawijasy z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować rozpuszczoną w mleku i przestudzoną czekoladą. Posypać zmielonymi orzechami. Ciasto złożyć wzdłuż krótszego boku. Wykrawać paski o szerokości około 2cm. Każdy skręcić w spirale, a następnie w ślimaczka. Posmarować roztrzepanym jajkiem. . Piec w 200st.C około 20-25 minut na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wyjąć i ostudzić na kratce. Smacznego!
Komentarze