Francuskie Zapałki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Idealna przekąska do zupy-krem. Sposobów do wykonania tego przysmaku jest mnóstwo, a wszystko zależy od dodatków i przypraw, których użyjemy. Ja dodałam dwa rodzaje tartego sera, oregano, czosnek i sól.

  • 40 min

Składniki:

  • - 1 op. ciasta francuskiego,
    - wędzony radamer,
    - tarta mozarella,
    - suszone oregano,
    - suszony czosnek,
    - sól.

Francuskie zapałki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwijamy, posypujemy tartymi serami, następnie doprawiamy solą, oregano i czosnkiem (jeśli ktoś lubi mocniejsze smaki to oczywiście może być świeży, ja dodaję go prawie do wszystkiego). Kolejno całe ciasto wraz z przyprawami ugniatamy wałkiem by tworzyły zbitą masę. Kroimy w miarę cienkie paseczki. Najlepiej 1,5-2cm. Zwijamy, pieczemy przez 15, max. 20 minut.

Porady

Podajemy z ulubionym dipem lub sosem serowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy