Francuskie rożki z jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Francuskie rożki z jabłkiem. Szybko do zrobienia, kiedy nie zapowiedziani goście przyjadą.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 gotowe ciasto francuskie
    1 jajko
    2 jabłka
    Sok z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Francuskie rożki z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwinąć i pociąć na równe kwadraty, wyjdzie ich 6 sztuk.
    Jabłka obrać, że skóry i pokroić w drobną kosteczkę.
    Posypać cukrem oraz skropić skokiem z cytryny, wymieszać.
    Jabłka układać na kwadratach i składać na pół.
    Wyjdą trójkąty.
    Brzegi docisnąć widelcem.
    Ułożyć na blasze, posmarować roztrzepanym jajkiem
    Piec 15 minut w 200° stopniach na złoty kolor.

Porady

Można polać polewą lub Lukrem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować