Francuskie ślimaczki z serkiem i rodzynkami

4.99 (156 ocen)

Te ciasteczka są rewelacyjne - ich zapach podczas pieczenia jest nie do opisania!A do tego są bardzo łatwe :) Ja nie mogłam się od nich oderwać.:)

Składniki:



  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    200 g sera białego mielonego( taki jak na sernik)
    100 g rodzynek
    1 jajko
    cukier

Wystaw ocenę:

4.99 (156 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Francuskie ślimaczki z serkiem i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • slimaki 1.
    Ciasto francuskie rozwinąć. Posmarować serkiem.
  • slimaki 2. Posypać rodzynki.
  • slimaki 3. Zawinąć w rulon. Pokroić w plastry. "Ślimaczki" układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować jajkiem i posypać cukrem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Rodzynki Ser biały Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować