Francuskie ślimaczki serowe

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciasteczka francuskie z serem i rodzynkami.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie: 1 opakowanie
    - ser biały mielony: 200 gramów
    - rodzynki: 100 gramów
    - cukier: 4 łyżki
    - Jajko: 1 sztuka

Francuskie ślimaczki serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser mieszamy z połową cukru i z rodzynkami.

    Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy warstwą nadzienia.



    Zwijamy w rulon.



    Kroimy go w cienkie plasterki.

    Układamy je na blasze z papierem do pieczenia.

    Smarujemy rozbełtanym jajkiem.

    Posypujemy resztą cukru.

    Pieczemy ok. 18 min. w temperaturze 200 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy