Francuskie serduszka Renaty

  • wyświetlono: 125 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Serduszka są bardzo dobre w smaku. Farsz może być dowolny.

Renata 9

Składniki

1 rulon ciasta francuskiego
3 jabłka
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki cukru kryształu
czarny sezam
żurawina suszona

Sposób przygotowania przepisu:

Francuskie serduszka Renaty

  • image-0jk9oil1. Wylepić foremki silikonowe w kształcie serduszka ciastem francuskim.
  • image-1rjf9wt2. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać cynamon, żurawinę suszoną oraz cukier i dokładnie wymieszać.
  • image-1cylvoa3. Napełnić farszem jabłkowym serduszka silikonowe.
  • image-02heh754. Wyciąć radełkiem paski z ciasta francuskiego i nałożyć na serduszka, posypać czarnym sezamem.
  • image-05ddhbn5. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 15-20 minut.
  • image-0jye47g6. Smacznego !

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

serduszka od serca

Dodane przez: mariola80

Galaretkowe serduszka

Serduszka zachwycają wszystkich-...

Pyszne ciasteczka serduszka

Dodane przez: JoannaG

Biszkoptowe serduszka

Serduszka uwielbia moja córcia

Serduszka czekoladowe

Dodane przez: Konto nieaktywne

Czekoladowe serduszka

Pyszne miękkie piernikowo czekoladowe...

Walentynkowe serduszka

Dodane przez: TruskawkowaPoziomka

Walentynkowe serduszka

Nietuzinkowe serduszka walentynkowe,...

malinowe serduszka

Dodane przez: martula85

Malinowe serduszka

Pyszne i ładne wyglądające serduszka....

image-1i2k1rc

Dodane przez: Mariola123

PĄCZKI SERDUSZKA

Dzisiaj przepis na pączki w kształcie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE