1 OPAKOWANIE CIASTA FRANCUSKIEGO Z LIDLA LUB WIĘCEJ ZALEŻY ILE CHCEMY MIEĆ RUREK
250 GRAM SMIETANY 36%
1 ŁYŻKA CUKRU PUDRU I 1 ŁYŻECZKA MLEKA W PROSZKU
2 ŁYŻKI BRĄZOWEGO CUKRU DO OPRÓSZANIA EW. BIAŁEGO GRUBEGO
1 ŁYŻKA MASŁA DO NATŁUSZCZANIA FOREMEK
Francuskie rurki z bitą smietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ROZGRZAĆ PIEKARNIK DO 190 ST.
CIASTO LEKKO ROZWAŁKOWAĆ I KROIĆ NA PASY O SZER. 2 CM.
NAWIJAĆ NA WCZESNIEJ NATŁUSZCZONE FOREMKI ZACZYNAJĄC OD WĘŻSZEJ STRONY FOREMKI. OTACZAĆ W CUKRZE BRĄZOWYM.
UKŁADAĆ JE NA BLASZE WYSŁANEJ PAPIEREM DO PIECZENIA/BRĄZOWYM/
PIEC DO ZARUMIENIENIA. DELIKATNIE ZDJĄC Z FOREMEK. PRZESTUDZIĆ CAŁKOWICIE.
SMIETANĘ UBIĆ Z CUKREM PUDREM DO SMAKU I POD KONIEC DODAĆ ŁYŻECZKĘ MLEKA W PROSZKU ABY SMIETANA DOBRZE SIĘ UBIŁA./MÓJ SPRAWDZONY PATENT NA DOBRZE UBITĄ SMIETANĘ/
SZPRYCĄ NABIJAĆ SMIETANĘ DO RUREK. PYSZNE I SZYBKO SIĘ ROBI.
Komentarze