FRANCUSKIE RURKI Z BITĄ SMIETANĄ

4.5 (170 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

pychotka

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 OPAKOWANIE CIASTA FRANCUSKIEGO Z LIDLA LUB WIĘCEJ ZALEŻY ILE CHCEMY MIEĆ RUREK
    250 GRAM SMIETANY 36%
    1 ŁYŻKA CUKRU PUDRU I 1 ŁYŻECZKA MLEKA W PROSZKU
    2 ŁYŻKI BRĄZOWEGO CUKRU DO OPRÓSZANIA EW. BIAŁEGO GRUBEGO
    1 ŁYŻKA MASŁA DO NATŁUSZCZANIA FOREMEK
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery

Francuskie rurki z bitą smietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Francuskie rurki z bitą śmietaną 1. ROZGRZAĆ PIEKARNIK DO 190 ST.
    CIASTO LEKKO ROZWAŁKOWAĆ I KROIĆ NA PASY O SZER. 2 CM.
    NAWIJAĆ NA WCZESNIEJ NATŁUSZCZONE FOREMKI ZACZYNAJĄC OD WĘŻSZEJ STRONY FOREMKI. OTACZAĆ W CUKRZE BRĄZOWYM.
    UKŁADAĆ JE NA BLASZE WYSŁANEJ PAPIEREM DO PIECZENIA/BRĄZOWYM/
    PIEC DO ZARUMIENIENIA. DELIKATNIE ZDJĄC Z FOREMEK. PRZESTUDZIĆ CAŁKOWICIE.
    SMIETANĘ UBIĆ Z CUKREM PUDREM DO SMAKU I POD KONIEC DODAĆ ŁYŻECZKĘ MLEKA W PROSZKU ABY SMIETANA DOBRZE SIĘ UBIŁA./MÓJ SPRAWDZONY PATENT NA DOBRZE UBITĄ SMIETANĘ/
    SZPRYCĄ NABIJAĆ SMIETANĘ DO RUREK. PYSZNE I SZYBKO SIĘ ROBI.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować