Francuskie różyczki

4.5 (179 ocen)

  • 25 min

Superszybka i niebanalna przekąska, która może być doskonałą ozdobą stołu.

  • 25 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    15 dag salami (najlepiej o małej średnicy)
    ketchup pikantny
    jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Francuskie różyczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w poprzek w paski o szerokości około 2cm. Każdy kawałek smarujemy warstwą pikantnego ketchupu. Na paskach ciasta układamy plasterki salami tak aby nachodziły na siebie. Rolujemy salami z ciastem tworząc różyczki.
    Gotowe układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Całość smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy około 15 minut w 210 stopniach C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Salami

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować