Francuskie różyczki

4.5 (170 ocen)

  • 30 min

Do wykonania różyczek potrzeba nam trzech prostych składników : ciasta francuskiego , parówek i sosu/ketchupu do tego odrobina czasu i piekarnik :) A efekt jest naprawdę super :)

  • 30 min

Składniki:

  • na 18 różyczek:
    1 ciasto francuskie
    4 parówki delikatesowe
    sos meksykański/ ketchup
    masło do wysmarowania blachy
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Francuskie różyczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • różyczki 1. Parówki przekrawamy pionowo na 4/5 cienkich paseczków ( możemy użyć , obieraczki do warzyw) Ciasto francuskie smarujemy sosem, przekrawamy na 18 paseczków ( miej więcej szerokości parówki) na każdy paseczek kładziemy kawałek parówki ,zwijamy w rulonik.
    Blachę smarujemy masłem , układamy różyczki.
  • różyczki 2. Pieczemy ok 25 min w 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować