Francuskie rożki z twarożkiem

  • wyświetlono: 236 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybkie i proste w przygotowaniu przekąski z ciasta francuskiego, z wartościowym twarogiem. Można przygotować je na piknik lub podwieczorek

Alex M

Składniki


1 płat ciasta francuskiego
farsz:
250 g twarogu
1 żółtko
2 łyżki cukru
na wierzch:
1 białko
1-2 łyżki cukru

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Francuskie rożki z twarożkiem

  • 1.
    Ciasto francuskie pokroić na 6 dużych kwadratów. W jednym rogu zrobić 2-3 nacięcia.

    Twaróg przełożyć do miski, dodać cukier i żółtko, dokładnie wymieszać.

    Farsz nakładać na połowę ciasta, przykryć naciętym rogiem, zlepić.

    Roztrzepanym białkiem posmarować wierzch ciasta, posypać cukrem.

    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 20-25 minut.


Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycietwarógcukierfrancuskie
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-2786ljj

Dodane przez: PaniDomu

Francuskie rożki z czekoladą i konfiturą...

Zaraz przyjdą goście a Ty nie masz...

rożki z konfiturą wiśniową

Dodane przez: Kasja1986

rożki francuskie na sposób niemiecki

Delikatne kruche rożki z domowego...

Rożki francuskie na słodko

Dodane przez: agatku87

Rożki francuskie

Bardzo łatwe w przygotowaniu. Szybko...

Rożki drożdżowe z marmoladą

Dodane przez: AnetaJ

Rożki drożdżowe z marmoladą

To proste rogaliki z ciasta drożdżowego,...

Pyszne rożki.

Dodane przez: BABECZKA 35

Półfrancuskie rożki z budyniem

Polecam bardzo pyszne półfrancuskie...

Rożki drożdżowe z makiem

Dodane przez: AnetaJ

Rożki drożdżowe z makiem

To proste rogaliki z ciasta drożdżowego,...