Francuskie rożki z marmoladą i orzechami pekan

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 10 osób

Francuskie rożki to idealny przepis w razie niespodziewanych gości. Są bardzo szybkie w przygotowaniu, a ich smak jest rewelacyjny. Z pewnością Wasi goście będą zachwyceni.

  • 25 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • ciasto francuskie 375 g,
    marmolada wieloowocowa pół małego słoika,
    orzechy pekan 20 szt,
    jajko 1 szt,
    cukier puder do posypania,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Marmolady

Francuskie rożki z marmoladą i orzechami pekan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotowe ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy. Kroimy na dowolnej wielkości kwadraty. Na każdy kwadrat nakładamy 1 łyżeczkę marmolady. Ciasto składamy na ukos na pół i zlepiamy bardzo dokładnie boki. Ciastka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Jajko roztrzepujemy widelcem i smarujemy nim ciastka. Na każdy środek rożka układamy orzecha pekan i lekko go wgniatamy. Piekarnik rozgrzewamy, następnie wstawiamy blaszkę do piekarnika i pieczemy ciastka w 170 stopniach przez 15 min. do zrumienienia. Upieczone ciastka odstawiamy do ostygnięcia, a następnie posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Orzechy Orzechy pekan

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować