Francuskie rożki z kurczakiem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewkę kroimy w kostkę i gotujemy na półmiekko w tym czasie kroimy fileta w kostkę i podsmażamy na patelni -dodajemy przyprawę do kurczaka . Kolejno wrzucamy ugotowaną marchewkę do kurczaka -mieszamy i dodajemy 2 łyżeczki koncetratu pomidorowego oraz 2 łyżeczki śmietany- doprawiamy (solą, pieprzem , ostrą i słodką papryką, bazylią).
2.Rozwijamy ciasto i dzielimy na kwadraty (rozmiar tych kwadratów według swojego uznania) .Nakładamy odpowiednią ilość farszu i składamy na pół po przekątnej by utworzyły trójkąty. Boki docisnąć widelcem. Rożki przekładamy na blachę -smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w 180 stopniach przez ok 25 minut.
3.SOS CZOSNKOWY : do miseczki wrzucamy 4 łyżki śmietany , przeciśniety czosnek , sól, pieprz , bazylia i mieszamy.
Porady
Sos najlepiej zrobić w pierwszej kolejności i odstawić do lodówki aby przyprawy się przegryzły.
Komentarze