Francuskie rożki z jabłkami prażonymi własnej roboty

4.5 (195 ocen)

  • 10 min

doskonałe na deser

  • 10 min

Składniki:

  • Gotowe ciasto Francuskie
    jabłka prażone słoik
    2 łyżeczki cynamonu
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery

Francuskie rożki z jabłkami prażonymi własnej roboty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwijamy i kroimy na 9 kwadratów.
    Nadzienie:
    Jabłka mieszamy z cynamonem
    Boki kazdego kwadratu smarujemy jajkiem roztrzepanym z 1 łyżką wody, nakładamy troche nadzienia i zlepiamy dociskajac boki widelcem. Wierzch smarujemy reszta jajka zeby sie ładnie zrumieniały.
    Pieczemy ok.15−20 min w temp.220stopni.
    po upieczeniu polewamy lukrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować