Francuskie rożki z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne i bardzo łatwe do zrobienia. Idealne na przyjazd niespodziewanych gości.

  • 40 min

Składniki:

  • 3-4 jabłka
    1,5 łyżeczki cynamonu
    1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczkę gałki muszkatołowej
    -sok z połówki pomarańczy
    2 łyżeczki skórki z pomarańczy
    -gotowe ciasto francuskie
    -szczypta soli
    -jajko
    -cukier

Francuskie rożki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Francuskie rożki z jabłkami 1. 1.Jabłka obrać, pokroić w kostkę i przełożyć do miseczki. Dodać cynamon, mąkę ziemniaczaną, gałkę muszkatołową, sok z połówki pomarańczy, skórkę z pomarańczy oraz szczyptę soli i wszystko razem dokładnie wymieszać.
    2. Ciasto francuskie rozwałkować, wyciąć kwadraty 12x12. Brzegi ciasta posmarować rozkłóconym jajkiem.Na środek nałożyć nadzienie i zlepiać rożki. Brzegi ciasta docisnąć widelce
    3. Wierzch ciasteczek posmarować jajkiem i posypać cukrem. Piec 30 min. w temperaturze 190 stopni

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy