Francuskie przekładane kremem karpatkowym

4.5 (140 ocen)

Proste i szybkie ciasto z gotowych składników.

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
    1 opakowanie kremu karpatka
    1/2 puszki masy krówkowej o smaku kakaowym
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Francuskie przekładane kremem karpatkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie upiec,każde osobno.
  • 2. Krem karpatka zrobić według przepisu na opakowaniu.
  • 3. Na wystudzony płat ciasta francuskiego wyłożyć cały krem karpatkowy,przykryć drugim ciastem.Całość posmarować masą krówkową.Wierzch posypać cukrem pudrem.

Porady

Ciasto po zrobieniu najlepiej wsadzić do lodówki. Masę krówkową przed użyciem wstawić do wrzątku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Masa krówkowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować