Francuskie przekładane kremem karpatkowym

  • wyświetlono: 1928 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Proste i szybkie ciasto z gotowych składników.

Składniki

2 opakowania ciasta francuskiego
1 opakowanie kremu karpatka
1/2 puszki masy krówkowej o smaku kakaowym
cukier puder do posypania

Sposób przygotowania przepisu:

Francuskie przekładane kremem karpatkowym

  • 1. Ciasto francuskie upiec,każde osobno.
  • 2. Krem karpatka zrobić według przepisu na opakowaniu.
  • 3. Na wystudzony płat ciasta francuskiego wyłożyć cały krem karpatkowy,przykryć drugim ciastem.Całość posmarować masą krówkową.Wierzch posypać cukrem pudrem.

Porady

Ciasto po zrobieniu najlepiej wsadzić do lodówki.
Masę krówkową przed użyciem wstawić do wrzątku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciemama_mnie_nauczylaciasto francuskiemasa krówkowakrem karpatka

Komentarze

Podobne przepisy

image-14wvlp6

Dodane przez: izaa_a

basbousa przekładana kremem, بسبوسة مح

jedno z moich ulubionych ciast,...

image-1i38g85

Dodane przez: Karapol

Murzynek przekładany kremem śmietanowym i...

Uczta dla podniebienia, nie skończy...

Sernik i truskawki w kakaowym biszkopcie przekładane kremem z nutą malinową

Dodane przez: dagita

Sernik i truskawki w kakaowym biszkopcie...

Jak przekładane ciasta to i przekładany...

Rurki.

Dodane przez: Słodko Słodka

Francuskie rurki z kremem

Takie rurki można zrobić w 30 min....

Dodane przez: PolskaGotuje

Biszkopt przekładany kremem malinowym

Siegnęłam po dawno skserowany...

Tort przekładany kremem z serka mascarpone i brzoskwiniami

Dodane przez: dagita

Tort przekładany kremem z serka mascarpone...

Mój pierwszy tort :) Wyszedł rewelacyjnie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE