Francuskie przekąski z kiełbasą i serem żółtym

4.96 (143 ocen)

  • 25 min

Ekspresowa przekąska, która znika ze stołu w pierwszej kolejności.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 op ciasta francuskiego
    200 g sera żółtego w plastrach
    200 g kiełbasy żywieckiej w cienkich plasterkach
    2 duże łyżki pikantnego ketchupu
    1 łyżeczka ostrej papryki e proszku
Wystaw ocenę:

4.96 (143 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Francuskie przekąski z kiełbasą i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przekąski francuskie z serem i kiełbasą 1. Piekarnik nagrzać do 200 st. Ciasto rozwinąć i posmarować ketchupem i posypać papryką. Ułożyć plastry sera na całej powierzchni ciasta, zostawiając 1 cm ciasta z szerszego brzegu. Na ser wyłożyć kiełbasę i zwinąć ciasto w roladę wzdłuż dłuższego brzegu. Dokładnie skleić. Ostrym nożem kroić na 2 cm roladki. Układać na płasko na papierze do pieczenia. Piec przez ok. 15 min aż ciasto się ze złoci a ser rozpuści. Przekąska jest znakomita na ciepło i na zimno. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Taka przekąska w formie ślimaczków z ciasta francuskiego doskonale pasuje zarówno na przyjęcie rodzinne, jak i imprezę z przyjaciółmi. Co jeszcze można podać gościom? Zobacz pozostałe przepisy na przekąski na imprezę i wybierz coś dla siebie. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować