Francuskie pierożki z grzybami, cukinią i szynką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Są bardzo sycące. Można je jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    45 dkg pieczarek
    15 dkag szynki
    1 niewielka cukinia
    Pieprz, sól
    Czarnuszka do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Przystawki

Francuskie pierożki z grzybami, cukinią i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć i pokroić ale niezbyt drobno. Przesmażyć na patelni. W trakcie smażenia dodać starta na tarce cukinię oraz drobno pokrojona szynkę. Gdy całość się przesmaży a woda odparuje nadzienie doprawić i przestudzić.
    Ciasto francuskie przekroić na 6 kwadratów. Na każdy kawałek nałożyć nadzienie. Brzegi ciasta posmarować wodą . Pierogi dokładnie zlepić. Z wierzchu posmarować dobrą oliwa i posypać czarnuszką. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 25 min w temp. 180 stopni aż staną się złociste.
    Podawać z pikantnym keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować