Francuskie paszteciki z mięsem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealne na niespodziewanych gości, jak i również na szybki obiad dla leniwych :)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 op ciasta francuskiego
    ok 30 dkg mięsa (ugotowane mięso np wołowe zmielone przez maszynkę)
    1 duża cebula
    szczypiorek
    można jeszcze dodać pieczarki bądź kurki

Francuskie paszteciki z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Francuskie paszteciki z mięsem 1. Cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Szczypiorek kroimy drobno. Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty. Podsmażona cebulkę i szczypiorek dodajemy do zmielonego wcześniej mięsa. Mieszamy doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Łyżeczką nakładamy farsz na środek ciasta francuskiego i każdy róg zawijamy do góry. Wkładamy do bardzo rozgrzanego piekarnika (wtedy ciasto będzie chrupiące) pieczemy ok 20-30 minut aż się lekko zarumieni.

Porady

Można podawać same jak i też idealnie pasują do różnego rodzaju sałatki.

Komentarze

Podobne przepisy