Idealne na niespodziewanych gości, jak i również na szybki obiad dla leniwych :)
30 min
Składniki:
2 op ciasta francuskiego
ok 30 dkg mięsa (ugotowane mięso np wołowe zmielone przez maszynkę)
1 duża cebula
szczypiorek
można jeszcze dodać pieczarki bądź kurki
Francuskie paszteciki z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Szczypiorek kroimy drobno. Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty. Podsmażona cebulkę i szczypiorek dodajemy do zmielonego wcześniej mięsa. Mieszamy doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Łyżeczką nakładamy farsz na środek ciasta francuskiego i każdy róg zawijamy do góry. Wkładamy do bardzo rozgrzanego piekarnika (wtedy ciasto będzie chrupiące) pieczemy ok 20-30 minut aż się lekko zarumieni.
Porady
Można podawać same jak i też idealnie pasują do różnego rodzaju sałatki.
Komentarze