Francuskie paszteciki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybka przekąska nie tylko dla dzieci

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:



    1 opakowanie ciasta francuskiego

    2 rzodkiewki drobno pokrojone

    ser w plasterkach

    wędlina w plasterkach

    ser brie z pieprzem.

Francuskie paszteciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Francuskie paszteciki 1. Ciasto francuskie rozkładamy na blacie. Na niego układamy kolejno ser, wędlinę oraz kawałek sera pleśniowego .Posypujemy rzodkiewką.
  • Francuskie paszteciki 2. Zwijamy w rulon a następnie kroimy na 2-3 cm kawałki.
  • Francuskie paszteciki 3. Układamy na blaszce , smarujemy jajkiem.
  • 4. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy 15 minut.

    Ekspresowa przekąska w kilka chwil.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy