Francuskie paczuszki

0 (0 ocen)

Błyskawiczna przekąska, świetna dla niezapowiedzianych gości.

Składniki:

  • 1 gotowe ciasto francuskie
    ½ czerwonej papryki
    ½ żółtej papryki
    6 pieczarek
    1 cebula
    mozzarella
    2 łyżki masła
    sól, pieprz, czosnek
    sezam
    kilka łyżek mleka

Francuskie paczuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki, paprykę kroimy w paski. Cebulę drobno siekamy.
  • 2. Masło topimy na rozgrzanej patelni i podsmażamy na nim cebulę i pieczarki, a po kilku minutach dorzucamy paprykę i doprawiamy do smaku.
  • 3. Ciasto dzielimy na 8 prostokątów, na każdym z nich układamy plasterek mozzarelli i porcję smażonych warzyw. Sklejamy wszystkie boki, smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem.
  • 4. Gotowe paczuszki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy na ok.20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy