Francuskie łódeczki z pastą z tuńczyka

0 (0 ocen)

Świetnie sprawdzają się na każdej imprezie.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 puszka tuńczyka
    100 g serka kanapkowego, twarogowego
    sok z cytryny
    1 cebula
    sól, pieprz
    10 marynowanych pieczarek

Francuskie łódeczki z pastą z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wycinanie łódek 1. Z ciasta francuskiego wycinamy 10 kawałków o kształcie łódek ( najlepiej za pomocą szablonu wyciętego z papieru do pieczenia ). Pozostałe kawałki ciasta zagniatamy i rozwałkowujemy . Wycinamy paski , które formujemy w kółka ( jak na zdjęciu) i układamy je na łódkach. Pieczemy ok. 12 minut w temp. 200 st.
  • 2. Tuńczyka osączamy z zalewy i mieszamy z serkiem i posiekaną cebulą. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  • 3. Ostudzone łódki przecinamy w poprzek na pół i napełniamy pastą, przykrywamy. W każdą łódkę wbijamy pieczarkę na wykałaczce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy