Krakersy z ciasta francuskiego

5 (199 ocen)

Pyszna przekąska, i to nie na słodko:) Idealne do różnych dipów, serów, jako przekąska do piwa, lub tak po prostu, jako ciasteczka.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    garść startego sera żółtego
    garść sera- np gorgonzola pokrojonego w małe kawałeczki
    dowolne zioła ( bazylia/curry/oregano/pieprz)
    sól gruboziarnista
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Przekąski

Krakersy z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie pokroić na małe kawałki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem. Posypać solą i ziołami. Część krakersów posypać serem żółtym, a pozostałe gorgonzolą. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni ok 10 minut ( do lekkiego zarumienienia). Smacznego :)

Porady

Można lekko zmienić ich smak posypując np papryką w proszku, sezamem lub kminkiem, jak lubicie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Krakersy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować