Francuskie koszyczki z tuńczykowym nadzieniem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne koszyczki z ciasta francuskiego z tuńczykowym nadzieniem.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie: 1 sztuka
    - tuńczyk w sosie własnym: 10 dekagramów
    - Czerwona papryka: 1 sztuka
    - ser żółty: 5 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - szczypiorek: 1 pęczek
    - musztarda: 1 łyżka
    - śmietana 18 % gęsta: 1 łyżka
    - żółtko: 1 sztuka
    - przyprawy: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Francuskie koszyczki z tuńczykowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta francuskiego wykrawamy 2 koła
    ( o takiej wielkości , by wychodziły ponad foremkę do muffinek - z tej części robimy rant ).

    Ciastem wyklejamy foremkę , smarujemy rozbełtanym żółtkiem i wkładamy do piekarnika na ok.10min/180C.

    W tym czasie odsączamy tuńczyka.

    Drobno kroimy paprykę , cebulę , szczypiorek.

    Trzemy ser żółty.

    Wszystko razem mieszamy.

    Dodajemy śmietanę oraz musztardę.

    Doprawiamy solą , pieprzem i czerwoną papryką do smaku.

    Wypełniamy podpieczoną foremkę.

    Wkładamy do piekarnika ponownie na ok. 10 minut
    (pilnujemy jednak , by ciasto za bardzo się nie spiekło! )

    Wyciągamy!

    Zajadamy!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować