Francuskie koszyczki z papryką i kapustą kiszoną

0 (0 ocen)

  • 40 min

Do przygotowania w kilka chwil. Każdemu będą smakować. Idealna przekąska na każdą imprezę.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 papryka czerwona
    150g kapusty kiszonej
    1 cebula
    oliwa
    sól
    pieprz

Francuskie koszyczki z papryką i kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Francuskie koszyczki z papryką i kapustą kiszoną- KROK 1 1. Cebulę oraz paprykę obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę szklimy na oliwie. Dodajemy paprykę oraz kapustę kiszoną. Smażymy około 10 minut. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
  • Francuskie koszyczki z papryką i kapustą kiszoną- KROK 2 2. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na kwadraty o boku 10cm. Kawałkami ciasta wykładamy blaszkę na muffinki, robiąc wgłębienia.
  • Francuskie koszyczki z papryką i kapustą kiszoną- KROK 3 3. Wgłębienia wypełniamy przygotowanym farszem. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i pieczemy około 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy