Francuskie koszyczki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Urocze koszyczki jako przekąska, można podać na zimno, ciepło, wystarczy polać ulubionym sosem.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 filet z kurczaka
    • 2 opakowania ciasta francuskiego
    • 1 papryka czerwona
    • 2 marchewki
    • Olej do smażenia
    • 1 cebula
    • 15 dag sera żółtego
    • 2 łyżki przyprawy gyros
    • Sól

Francuskie koszyczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w drobna kostkę, doprawiamy przyprawą oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju.
  • warzywa 2. Na drugiej patelni smażymy obrana, drobno pokrojoną cebulę. Do cebuli dodajemy obrane, starte na tarce o dużych oczkach marchewki i pokrojoną w paseczki paprykę.
  • ciasto 3. Ciasto francuskie rozkładamy i wycinamy najlepiej dużym kubkiem koła, układamy w formie do muffin.
  • farsz 4. W środku ciasta umieszczamy po łyżce mięsa.
    Na wierzch wykładamy warzywa i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem.
    Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
  • koszyczki 5. Gotowe.
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy