Francuskie gwiazdeczki z marmoladą

0 (0 ocen)

To bardzo szybkie i zarazem smaczne ciasteczka.

Składniki:

  • 1 rulon ciasta francuskiego
    1 jajko
    gęsta marmolada różana

Francuskie gwiazdeczki z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozwinąć rulon ciasta francuskiego. Wyciąć foremką gwiazdy. Roztrzepać jajko. Każdą gwiazdkę posmarować pędzelkiem roztrzepanym jajkiem. Następnie na każdą gwiazdkę nałożyć łyżeczkę marmolady różanej. Gotowe gwiazdki ułożyć na blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piec przez około 15 minut do zrumienienia. Gwiazdeczki również można posypać cukrem pudrem, jeśli ktoś lubi słodsze. SMACZNEGO !!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy