Francuskie grzanki z musem jabłkowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Z czerstwych kajzerek można wyczarować, szybki i pyszny deser – namiastkę racuchów

  • 15 min

Składniki:

  • 2 kajzerki
    2 jajka
    1/2 szklanki mleka
    klarowane masło do smażenia
    2 łyżeczki cukru pudru
    1/2 łyżeczki cynamonu
    domowy mus z antonówek

Francuskie grzanki z musem jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kajzerki pokroić poprzek w cienkie kromki.
    Na patelni rozgrzać masło.
    W miseczce dokładnie roztrzepać mleko i jajka.
    Każdą kromeczkę zanurzać w płynie z obu stron dosłownie na 2 sekundy, kłaść na rozgrzane masło.
    Smażyć z obu stron na rumiano.
    Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
    Gorące ułożyć na talerzykach, oprószyć cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.
    Podawać z domowym musem jabłkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy