Francuskie gorące kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z ciasta francuskiego wycinamy szklanką 8 kółek , na 4 z nich kładziemy plastry mortadeli, smarujemy śmietaną 18 % ,przyprawiamy chili ,przykrywamy pozostałymi , sklejamy brzegi robiąc palcami fałdki.
Z foli aluminiowej robimy miseczki , resztę ciasta francuskiego przekrawamy na 4 kwadraty , wyklejamy przygotowane miseczki. ( ze skrawek ciasta które pozostawały robimy małe kółeczka i używamy ich do miseczek z jajkiem)
2.Kanapki układamy na blaszce do pieczenia , w miseczki wbijamy po jajku, polewamy śmietana 30 %, układamy kółeczka ze skrawek ciasta na białku , posypujemy koperkiem , solą i pieprzem.
3.Wkładamy do piekarnika pieczemy ok 30 min w 180 st . Na talerzu dekorujemy warzywami.
Komentarze