FRANCUSKIE FAWORKI Z DZEMEM I KOKOSEM

4.5 (171 ocen)

UWIELBIANE PRZEZ WSZYSTKICH SMAKOSZY DOMOWYCH

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    2/3 szklanki dzemu dowolnego smaku
    ½ szklanki wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery Faworki

Francuskie faworki z dzemem i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • FRANCUSKIE FAWORKI 1. Zimne ciasto francuskie kroimy na dowolną wielkość.Następnie na każdy płat nakładamy warstwę dżemu i posypujemy wiórkami kokosowymi. Bierzemy jeden kawałek i ostrożnie nakładamy na drugi, aby utworzyły całość, ostrym nożem nacinamy wzdłuż złączone kawałki, zostawiając ok 1-2 cm od brzegów ciasta. Końce ciasto następnie przekładamy przez otwór i wywijamy ( tak jak w przypadku faworków) tylko w tym przypadku dwu krotnie przeciągnąć.Tak przygotowane ciastka wkładamy na 20 min. do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 220 C, ciastka przekładamy na papier do pieczenia i wkładamy na 15-20 min do piekarnika. Pieczemy, aż będą miały złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować