Francuskie - cynamonowe

0 (0 ocen)

  • 50 min

Szybkie, łatwe w przygotowaniu z niewielu składników ciastka.

  • 50 min

Składniki:

  • - francuskie ciasto
    - 1 jajko
    - 3 łyżki brązowego cukru
    - 1 łyżeczka cynamonu

Francuskie - cynamonowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto posypujemy cynamonem 1. Gotowe ciasto francuskie rozkładamy na stolnicę, przekroić wzdłuż. Przygotowane paski ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem, następnie posypujemy cukrem brązowym i cynamonem.
  • Zwijamy boki ciasta do środka 2. Tak przygotowane paski zwijamy do środka oba boki ( tak by spotkały się razem na środku.
  • Ciastka kroimy na mniejsze kawałki 3. Następnie kroimy, ciasto na mniejsze kawałki układamy na posmarowanej blaszce pieczemy 15 minut w temperaturze 180.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy