Francuskie ciasto z nadzieniem ze śmietany i galaretki

0 (0 ocen)

  • 50 min

Bardzo delikatne ciasto - przekąska. Idealne dla dorosłych i dzieci. Łatwe w wykonaniu.

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 opakowania ciasta francuskiego
    300 ml śmietany 30%
    1 łyżka cukru pudru
    2 galaretki cytrynowe
    3 średnie gruszki z syropu
    Cukier puder do posypki

Francuskie ciasto z nadzieniem ze śmietany i galaretki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: ciasto upiec według przepisu na opakowaniu w temp. 220 stopni. Wystudzone ciasta przekroić na pół.
    1 galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, wystudzić. Drugą galaretkę rozpuścić w 1/2 l gorącego syropu z gruszek, dodać pokrojone w drobne kawałki gruszki, wystudzić.
    Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno, dodać gęstniejącą galaretkę bez gruszek, wymieszać.
    Przekładać płaty śmietaną, galaretką z kawałkami gruszek, docisnąć, schłodzić, najlepiej przez całą noc, posypać grubo cukrem pudrem.

Porady

1.zamiast śmietany można użyć kremu do karpatki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy