Francuskie ciastka z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Prosty przepis na lekkie i chrupiące ciastka, które szybko znikają ze stołu

  • 30 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    4 jabłka
    1 cukier wanilinowy
    1 białko jaja
    cynamon
    cukier puder

Francuskie ciastka z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwinąć, wykrawać kółka jak na pierogi. Na brzegu każdego krążka kłaść ok.1,5 cm plaster jabłka, posypać szczyptą cukru wanilinowego i cynamonem. Kółka składać na pół, zostawiając je niesklejone. Każde ciastko smarować białkiem jaja dla uzyskania złotego koloru po upieczeniu.
  • 2. Ciastka wstawić do piekarnika i piec ok. 20 min w temp. 180 stopni. Po ostudzeniu podawać posypane cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy