Francuskie ciasteczka z tuńczykiem i camembertem

5 (151 ocen)

  • 40 min

Takie ciasteczka są szybkie w wykonaniu i można je przygotować gdy mamy nie spodziewanych gości.

  • 40 min

Składniki:

  • -1 op.ciasta francuskiego
    -1 puszka tuńczyka
    -1 mała cebula
    -1 mały pomidor
    -6 plasterków sera camembert
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Francuskie ciasteczka z tuńczykiem i camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. .Cebulę i pomidorami kroimy na cienkie plasterki.Ciasto porcjujemy na 12 kwadratów, na 6 kwadratach literatka wycinamy kółeczka. Na całych kwadratach układamy cebulę,pomidora, tuńczyka i zlepiamy drugą częścią ciasta. Na górę układamy ser i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na ok.20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ciasto francuskie Pomidor Sery Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować